lørdag 8. august 2009

Usportslig av Kovacs.

Brann tapte fortjent for Odd men scoringen til Kovacs vil stjele overskriftene, det var uten tvil usportslig opptreden og han vil nok stilles i et uheldig lys blandt fotballsupportere i hele Norge.

Fair Play henger høyt og når en går mot den ideen reagerer supportere, naturlig nok.

Odd trenerens forklaring ble bare pinlig å høre på og er vel helst et utslag av lojalitet til egen spiller.

Brann vurderer protest, kommer nok ingen vei med det men rent prinsipiellt kan det være interessant.

Det blir ingen protest.

Kovacs angrer ikke.

Fagermo slår tilbake.

Steinar Nilsen ikke imponert over Fagermo, Carew og Iversen har forståelse for at Kovacs valgte å score.

38 kommentarer:

  1. Nilsentabbe.
    Hvor dårlig går det ann å bli. Om Oppdal var så skadet burde vel trener Nilsen ha satt inn ny keeper. Slutt å sutre, lær av egne feil, spill bedre fotball Brann. Odd vant fortjent - kun "Odd"-spillerer som laget mål.

    SvarSlett
  2. Enig med "anonym". Brann bør heller sette seg ned å se på hva de selv gjør istedet for å sutre over denne saken. Det hadde minimal innvirkning på kampen som helhet.

    SvarSlett
  3. Litt trist med supportere som ikke ser forskjell på rett og galt når det er "deres" lag det er snakk om.

    Uansett er realitetene som følger: Keeper har kontroll på ballen i en helt normal utspillsituasjon (ikke dødball). Kovacs er 9-10 meter unna idet keeper skal spille ut. Den eneste grunnen til at Kovacs får overtatt ballen er at den blir liggende ubevoktet når keeper faller sammen grunnet kneskade.

    Da springer man ikke til, snapper ballen og putter den i ubeskyttet mål - sånt gjør man rett og slett ikke hvis man har det minste lille snev av respekt for sportslig opptreden.

    Så var det vel heller ikke uten grunn at hverken Kovacs eller de andre Odd-spillerne feiret målet, da...

    SvarSlett
  4. Kanskje Kovacs og Fagermo kunne lært noe her: http://www.youtube.com/watch?v=EWdf5ZLbtYo

    SvarSlett
  5. Hva står det på ryggen til 4.dommer(Fair Play). NFF proklamererer dette foran alle kamper i Tippeligaen. De har et forklaringsproblem. Norsk problem? I England eller i andre store ligaer ville ikke dette skjedd selv om det er også her at pengene styrer. (ref.Arsene Wenger, Paul di Canio).Odd vinner som fortjent over et tafatt Brann lag som blir frustreet over 2-0 scoringen. Skremmende å se en jublende Odd trener etter 2-0. er det slik vi vil ha det? husk Arne Larsen Økland-en utdøende rase?

    SvarSlett
  6. Nydelig scooring Kovacs, ikke din jobb å blåse for skader, du SKAL scoore i en sånn situasjon! Elendig forestilling av Brann, hærlig!

    SvarSlett
  7. Å sammenligne med Di Canio blir jo bare latterlig! Langt ifra samme situasjon...
    Selvfølgelig skal Kovacs skåre!
    Jeg hadde kanskje vurdert å bytte ut opdal!
    D var jo ikke i situasjonen rett etter opdal sin skade dette skjedde heller. D var jo mange minutter etter...
    Skal Kovacs liksom gå å passe på om folk er skadet eller har noen problemer før han snapper baller og skårer??
    Bare dumme folk som ikke skjønner at Kovacs gjorde d eneste rikige! Han er jo jaggu meg betalt for å skåre også!

    SvarSlett
  8. Som helt uavhengig supporter i denne kampen mener jeg Kovacs gjorde det alle ville gjort, nemlig satt ballen i mål. Blir bare patetisk når alle sier det var usportslig gjort. Trener Nilsen burde heller være opptatt av Bakkes røde kort, og over eget lags elendige innsats, men som enhver trener som ikke har innfridd forventningene blir det alltid slike duste ting han biter seg merke i. Burde selvfølgelig bytta ut en 30% keeper med en gang.
    Kjempe feil Nilsen, men skyld på noe annet så fjerner du fokus fra din elendige ledelse av laget.

    SvarSlett
  9. Enig, sett ballen i mål, i norge er vi ikke kyniske nok. Vi spiller ut ballen med en gang motstanderen legger seg ned, selv om han ikke har skadet, det blir slutt på slikt om man spiller videre. Det å være frisk er en del av gamet, bør kanskje motstanderene til Vålenga ta det med ro siden Hagen spiller skadet!!! Steinar Nilsen burde ha byttet ut keeper tidligere og dermed hadde ikke dette skjedd. BRA KOVACS.

    SvarSlett
  10. Dersom Steinar Nilsen er opptatt av fairplay bør han være mer opptatt av Eirik Bakkes mordforsøk på Steffen Hagens ankel, enn Kovacs scoring....

    SvarSlett
  11. Utifra tv-bilder,så bommer Oppdal helt og han faller sammen fordi han ser han kommer tl å bomme på ballen. Da Oppdal ser at Kovacks får ballen, strekker han seg etter den, helt upåvirket av skaden, fordi han da ser at han har bommet, for så å skylde på en spiss som kun gjør jobben sin. Det et hva jeg kaller usportslig opptreden!!!!!

    SvarSlett
  12. Dritt keeper nr 1. Dette er vel faen ikke Kovacs skyld. Hvis tilstanden var så dårlig på Opdal, hadde han mulighet for å gå ut lenge før!

    Selv er jeg ikke Odd-fan, men skulle likt å være det nå.

    SvarSlett
  13. Mange tåpelige kommentarer her. Selvsagt er det usportslig! Alle med normalt syn ser jo at kneet til Opdal svikter! Også Oddpatrioter bør kunne innrømme at Kovacs valgte feil. At Odd vant fortjent er det ikke tvil om, men det som vil huskes fra kampen er Kovacs og Fagermos manglende evne til å forstå hva fair play går ut på!!

    SvarSlett
  14. Ler av telefonstolpen og tilhengern.
    Tydlig at telefonstolpen faktisk har hørt om FAIR-PLAY regelen ettersom han like før han scorer faktisk stopper litt opp og lurer på om han skal gjøre det.

    Tilhengern er bare helt håpløs og jubler og veiver med armene som en håpløs dust der på sidelinja. Det er kanskje det mest tragiske med hele situasjonen.

    Jeg er ikke sint, jeg fikk bare et flashback på hvor stygt og unfair lag fra telemark spiller.

    SvarSlett
  15. Telefonstolpen og tilhengern?... "som en dust". Du som bruker slike kallenavn burde være utestengt fra en diskusjon om fair play. Slutt først med å bruke slike kallenavn og vis litt respekt.

    Hvis dette var usportslig bør du sette deg ned å se på alle bevisste brudd på reglene, og alle forsøk på juks fra spillere. Bevisste brudd for å hindre scoring blir hyllet som profesjonelt av kommentatorer, og hyllet av supportere. Så er det plutselig unfair å spille til fløyta går.....

    SvarSlett
  16. Opptreden til Kovacs gjør ham desverre latterlig, og har ingen respekt igjen. Men den store skandalen er at rotten Fagermo jubler og hånler av Opdal. Etterpå kaller han det en tett og presset situasjon mellom Opdal og Kovacs?. Fagermo har med dette invitert alle utenfor Skien til å hate seg selv og laget sitt. Odds egne bør kreve at Fagermo kommer med unnskyldning til Opdal, slik at han kommer fra dette med noe respekt.

    SvarSlett
  17. Jeg tror nesten alle ville ha satt den der, d går kjapt å han vil jo skåre så da er d lett for han å bare sette den der!!

    SvarSlett
  18. Er ikke alle enige om at det er dommeren som avgjør når kampene skal stoppes ? Ellers blir det jo bare for siste forsvarer i opplagte målsituasjoner å legge seg ned, moralsk sett skal da ingen score? Blir for dumt. Opdal gjorde en feil.Kanskje pga skaden han fikk for lenge siden, men det er ikke angrepsspisser som bestemmer hvem som skal være på banen for motparten. Det må trener Nilsen ta ansvaret for. At en angriper utnyttet feil fra motparten er helt fair og riktig.

    SvarSlett
  19. DETTE BLIR SÅ J...DUMT..HELT ENIG MED ANONYM. FOR MEG SÅ DET UT SOM OPPDAL RETT OG SLETT BOMMA, OG DA ER DET LIKSOM GREIT Å TA SEG TIL BEINET OG SKRIKE OM SKADE... DA BURDE HAN GÅTT UT TIDLIGERE I KAMPEN DA VEL...SYNS DET ER HELT GREIT AT KOVACS SCOORA, OG ALL HONNØR TIL SKIENS LAGET FOR KJEMPE KAMP !! OG JEG ER IKKE FRA SKIEN.

    SvarSlett
  20. Alle hyklerske bergensere og bedrevitere: les denne linken og hold til helvete kjeft!!

    http://www.dagbladet.no/sport/2008/09/15/546886.html

    SvarSlett
  21. Jeg er verken Brann- eller Odd-supporter, men nøytral tilskuer til denne kampen. Slik jeg ser situasjonen ut fra TV-bildene svikter Opdals kne, og han faller. Tilsynelatende med store smerter. Idet han blir klar over at Kovacs tar ballen er smertene på mystisk vis borte og han slenger seg rundt upåvirket av "skaden" sin og sparker Kovacs med full kraft bak på leggen. Tydeligvis ikke så skadet at han ikke kunne tatt ballen igjen etter han falt og beholdt kontrollen over den. Dessuten skyldtes ikke Opdals uhell påvirkning fra motspillere, og dermed er det heller ikke grunnlag for å stoppe spillet. Det ville heller ikke skjedd om en utespiller hadde falt sammen og mistet ballen. Ingen forskjell på keeper og utespiller sånn sett. Ingen regelbrudd - ingen grunn til å stoppe spillet - godkjent mål. Enkelt og greit.

    Steinar Nilsen (og andre trenere): Ikke gamble med halvskadde spillere! Bruk heller friske reserver.

    SvarSlett
  22. Dette er det mest usportslige jeg har sett
    på en fotballbane. Først skader han to brannspiller uten at dommer griper inn og så
    utnytter han skaden til å lage det målet!
    En trener som jubler uhemmet for dette ligger på samme usportlige nivå.

    SvarSlett
  23. Alle ser at Oppdal bommer på ballen og deretter spiller skadet, men er i fin form når han går av banen. Burde vert utvist for filming.
    Kovacs gjorde det han er betalt for å gjøre.

    SvarSlett
  24. Brann ledelsen og en del av fotball Norge trekker som et eksempel til etterfølge Di Canio´s handling. I og med at denne situasjon skjedde ca 15 fra mål og det var 6-7 spillere mellom Di Canio og målet, kan man like godt trekke fram et annet eksempel fra 2008, Brann-Viking foran 17.000 tilskuere.

    Overskrift i Dagbladet: Andre vil straffe Brann for dette, Viking klager over usportslig opptreden.

    Vikings høyreiste angriper, Mame Cheick Niang lå nede og holdt seg til hodet, men Brann valgte å fortsette spillet og stormet mot Vikings 16-meter.

    Det endte i et frispark til Brann fra 18-meter, etterfulgt av massive protester fra Viking-spillerne.

    Jeg ser han ligger nede, men når dommeren vurderer at det ikke er noe alvorlig kan jeg fortsette spillet, der har jeg regelverket på min side, sier Vaagan Moen bestemt etter kampen

    ”Tror ikke det er lurt å holde på sånn, og jeg tror andre lag vil straffe Brann for dette i lengden. «What goes around, comes around?», avslutter Rösler.

    Se også: http://www.dagbladet.no/sport/2008/09/15/546886.html

    SvarSlett
  25. Folk glemmer fort snøen som falt i fjor, Brann er ikke noe bedre enn andre der. Hele situasjonen er blitt blåst opp til hjernedøde dimensjoner.

    Når en spiller er så skadet at "kneet svikter" vil det være ganske merkelig å beholde denne spilleren på banen. Er nok mange syndebukker en kan peke på i denne saken, Kovacs er bare den mest beleilige.

    SvarSlett
  26. Ikke snakk om fair play ! I fotball har ingen skrupler om å filme til seg til straffespark, holde og dra i motstanderens trøye, kjefte og skjelle ut dommere uansett. Gjør alt som er mulig for å tilrive seg en fordel fra innkast til å påvirke dommeren til å gi rødt kort til motstanderen. Så Kovacs - helt korrekt - score mål helt til dommeren blåser, det er det du er betalt for !

    SvarSlett
  27. Ei stor skam for idretten. Og ikkje minst for dette s.k. "grenlandslaget". Me er mange som skjems i Telemark nå...

    SvarSlett
  28. Snakker Brann om usportslig ? Er ikke Harald Aabrekk en av lederne / trenerne i Brann ? Sier ikke mer ! Jo, Brann har jo den mest grisete og usportslige spilleren av alle i sin stall - Eirik Bakke. Nei Brann ! Gå i dere selv !

    SvarSlett
  29. nå får dere fa.. meg skjerpe dere å få med fakta.. Når Opdal ligger nede å tar seg til foten og ser at Kovach går etter ballen, da prver han å soarke vekk ballen.. Men treffer Kovach i leggen.. Med den FRISKE foten...Ikke den som han har skaden i.. Og dette er så usportslig at jeg ikke har ord.. Det er en skam for fotballen.. Og det er sant som det står at Kovach ser opp rett før han skårer for å se om han skal gjøre det... ikke fint gjort kovach... skam deg....

    SvarSlett
  30. Jeg tror alle kjenner reglene nå, det er dommerens ansvar å stoppe spillet, men Man United bare stoppet opp da spilleren lå nede. Vi fortsatte, og jeg er sikker på at United ville gjort det samme, sier målscorer Frank Lampard

    SvarSlett
  31. Kovacs løper for å stresse Opdal i utspillet og var i luften for å blokkere utspillet da kneet svikter. Det ser ut som han bommer på ballen og sklir og Kovacs løper for å snappe ballen. Opdal hiver seg etter ham, men når ikke frem. Helt åpenbart at han skal score der. Latterlig å grine så voldsomt pga dette. Og den idioten eirik bakke som kommer og truer og dytter og er en skikkelig vemmelig type som vanlig. Merker at jeg får mer og mer sansen for Rekdal jo mer jeg tenker på eirik bakke.

    SvarSlett
  32. Etter som jeg har skjønt er det fairplay og stoppe spillet ved en skade så man får behandlet den fortest mulig. Det er jo nettop det kovacs gjør ?

    Oddrane kan være stolte av kovacs som ikke tenker på egen helte-status, men istedet ofrer og bli hengt ut for og score for laget sitt.

    SvarSlett
  33. Når vi først er inne på fair play og god oppførsel. Kveldens verste var faktsik når trenerbenken til brann hetset den stakkars legen til Odd fordi de mente han sydde sammen El Fakiri for sakte. Når mitt lag en gang møter Brann bør vi med andre ord ikke hjelpe spillerne deres i frykt for å bli utskjelt

    SvarSlett
  34. Hei.

    Jeg har lest gjennom alt det folk har skrevi og det gjør så jeg tenker mer på saken..
    men det er mye her som er dritt, for å si det enkelt og greit.
    Mye av dette blir retta mot Fair Play og det er feil.
    husk en ting vi har andre fotball regler og forholde oss til. sånn som at men ikke skal stoppe spille. Og det er en regel at dommeren SKAL stoppe spille hvis det er en hode skade IKKE hvis det er en skade på benet.
    og Fair play reglene er mer en rettnings viser om hvordan man skal oppføre seg + at den motsier noen av fotabllens regler.


    så.
    Kovacs gjør det helt rette, han lar spille gå sin gang, og sommeren skulle ha stoppet dette før han scorte hvis det ikke skulle blitt mål.

    og til slutt vil jeg bare si at Opdal kan slenge seg så mye han vil om han har vondt eller ikke. det kalles og offreseg for laget sitt.

    det var mitt :D

    SvarSlett
  35. Storm i vannglass.

    Odd fulgte regelboken og vant fortjent og var det beste laget. Men selv om den biten er udiskutabel, så kan man ikke kalle det Fagermo bra, eller for den saks skyld si at Kovacs opptrådte sportslig.

    At en del begynner å vinkle saken mot Bakke er totalt patetisk. "Han kunne ha skadet andre" osv. Bakke skadet ingen, Kovacs skadet 2, en så ille at han er ute i 8 uker.

    At Oddringane er totalt ukritiske til egne spillere får stå for seg selv, men i Bergen er det mange som er kritiske til Bakkes "grisespill", selv om det ikke var Bakke som forårsaket de skadene som oppstod under kampen. Det sto Odds spillere alene om å gjøre .

    Uansett regler eller ikke, Fair Play skiltene i Grenland bør ned da verken laget eller supporterne der har den minste ide om hva det er.

    SvarSlett
  36. Jeg fatter ikke hvorfor dette i det hele tatt er noe å diskutere. Jeg satt nesten helt nede på sidelinjen ved Branns mål, og så alt på nært hold. Opdal bomma ballen da han skulle sparke den ut. Ha så at Kovacs kom mot han, og tok seg umiddelbart til kneet. Spillet var i gang, Kovacs snappet ballen, Opdal våknet til til og langet ut et spark, og Kovacs puttet ballen nydelig i mål. En fantastisk skåring helt etter regelboka. Til sammenligning: skal en spiss slutte å løpe dersom forsvareren til motstanderlaget får strekk? Bare tull dette her. Opdal burde vært byttet ut, og Nilsen burde holdt kjeft.

    SvarSlett
  37. Brann må ta konsekvensen av at de ikke byttet ut Opdal når han er såpass skadet at denne situasjonen oppstår...Når Brann-treneren velger å la en skadet spiller fortsette som han gjorde, kan man ikke kreve at motstanderen lar være å score mål når sjansen byr seg? Og at Fagermo jubler etter dette målet er jo like naturlig som at Steinar Nilsen reagerer på at målet kom...

    Dessuten er det ingen som kan si hva Kovacs fikk med seg av hva som skjedde...Og hadde brann vunnet denne kampen hadde ikke dette vært et tema en gang!!!

    SvarSlett
  38. yo...

    alle ville ha gjort det samme da..

    det er drøyt og si at deg var et fantastisk mål. halo!!! det vakke det, men det var mål.

    SvarSlett